Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskkarré med yoghurt, koriander och fänkålssallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Grillad fläskkarré med nyttiga och fräscha tillbehör. Här är Tom Sjöstedts somriga recept!

Ingredienser

1 portion

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré

Rub

  • 0 ,5 dl havssalt
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 2 msk fruktte
  • 1 msk farinsocker

Korianderyoghurt

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 lime, skal
  • 1 dl grovhackad koriander
  • Salt och peppar

Fänkålssallad

  • 2 fänkål
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, skal och saft
  • Salt och svartpeppar

Övrigt

  • 4 pitabröd
  • Koriander till garnering

Så här gör du

  1. Fläskkarré: Gnid in köttet i rubben. Grilla försiktigt ca 4-5 minuter på varje sida. Låt vila och skiva tunt innan servering.
  2. Rub: Mixa allt i en mixer alternativ kaffekvarn.
  3. Korianderyoghurt: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt
  4. Fänkålssallad: Skiva fänkål, gurka och rödlök tunt på mandolin. Blanda med övriga ingredienser.
  5. Grilla gärna pitabrödet. Fyll sedan pitabrödet med kött, sås och sallad. Tryck gärna i extra mycket koriander. Njut!