Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskkarré med chipotleglaze och coleslaw

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor fläskkarré à cirka 150 g
  • salt och peppar

Äppelglaze ca 1 1/2 dl

  • 1 chipotle (rökt chilifrukt)
  • 5 msk koncentrerad äppeljuice
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 msk äppelmos
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger

Så här gör du

  1. Börja med glazen: Blanda alla ingredienser i en liten kastrull. Låt chipotlen vara hel. Koka sakta upp och sjud sedan sakta till en simmig vätska, cirka 10 minuter.
  2. Om värmen är för hög riskerar glazen att bli för hård och kolaliknande i konsistensen. Om det sker, späd med lite äppeljuice och värm när den ska användas.
  3. Grilla köttet på båda sidor tills det precis är genomstekt, utan att bli torrt. Krydda med salt och peppar.
  4. Pensla köttet på båda sidor med glazen några gånger mot slutet av grilltiden. Låt glazen karamelliseras innan ett nytt lager glaze penslas på köttet.