Grillad fläskfilé med tomat- och persikosalsa

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 1 fläskfilé, cirka 600 g
- 3 msk grillolja
- salt, svartpeppar
Tomat- och persikosalsa:
- 4 tomater
- 2 persikor eller nektariner
- 250 g jordgubbar
- 1 lime
- 1 msk flytande honung
- salt, peppar
Till garnering:
- citrontimjan
Till servering:
- mâchesallad
- cocktailtomater
- bröd
Så här gör du
- Putsa och pensla fläskfilén med grillolja. Salta och peppra köttet. Grilla fläskfilén på indirekt värme under lock, tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 10 minuter. Skär upp filén i 1 centimeter tjocka skivor vid serveringen. Garnera med citrontimjan.
- Salsa: Dela och kärna ur tomater och persikor eller nektariner. Skär fruktköttet i små bitar. Snoppa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Blanda i en skål med rivet skal och saft av lime, honung, salt och peppar. Servera med salsa, mâchesallad, cocktailtomater och bröd.

Du kanske även gillar
Populära recept