Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskfilé med tomat- och persikosalsa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fläskfilé, cirka 600 g
  • 3 msk grillolja
  • salt, svartpeppar

Tomat- och persikosalsa:

  • 4 tomater
  • 2 persikor eller nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • salt, peppar

Till garnering:

  • citrontimjan

Till servering:

  • mâchesallad
  • cocktailtomater
  • bröd

Så här gör du

  1. Putsa och pensla fläskfilén med grillolja. Salta och peppra köttet. Grilla fläskfilén på indirekt värme under lock, tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 10 minuter. Skär upp filén i 1 centimeter tjocka skivor vid serveringen. Garnera med citrontimjan.
  2. Salsa: Dela och kärna ur tomater och persikor eller nektariner. Skär fruktköttet i små bitar. Snoppa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Blanda i en skål med rivet skal och saft av lime, honung, salt och peppar. Servera med salsa, mâchesallad, cocktailtomater och bröd.