Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskfilé med citron och svartpeppar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fläskfilé på 600 gram
  • 1 citron, saft och skal
  • 4 msk honung
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 msk kapris, små
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 basilika
  • 1 persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g pasta av pennemodell
  • peppar

Så här gör du

  1. Koka pastan efter anvisningar på paketet.
  2. Hacka schalottenlöken, kaprisen och oliverna i mindre bitar.
  3. Skär ner de soltorkade tomaterna i samma storlek och blanda ned alltsammans i en bunke.
  4. Tillsätt riven eller fint hackad vitlök samt hackad persilja och basilika.
  5. Blanda ner olivolja, chilisås och rödvinsvinäger.
  6. När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda ner pastan i blandningen medan pastan är varm och låt den suga åt sig av alla goda smaker.
  7. Fläskfilé:
  8. Ta fram fläskfilén och skär bort eventuella senor. Salta och peppra runt om.
  9. Gör glaze: Riv citronskal och pressa citronsaft och blanda med honung och rikligt med nymalen svartpeppar.
  10. Grilla eller stek fläskfilén.
  11. Börja pensla fläskfilén när den grillats runt om i minst 5 minuter. Börja grilla den på hög värme och flytta den successivt från den direkta värmen. Tillsätt glazen när filén fått färg och yta.
  12. Pensla på glazen runt om hela tiden tills glazen är slut, använd lite i taget och låt den karamellisera innan ett nytt lager penslas på.
  13. Servera fläskfilén tillsammans med pastasalladen.