Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad flankstek – rätt temperatur och recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 138 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 600-800 g flankstek
  • salt & peppar

BBQ-glaze

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2-1 tsk milt chilipulver
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja

Så här gör du

  1. Glaze: Blanda paprikapulver, chilipulver, smulad timjan, salt, socker och svartpeppar. Blanda i vinägern. Tillsätt oljan i en stråle under fortsatt blandning.
  2. Grillad flankstek: Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter.
  3. Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen.
  4. Grilla köttet under lock, när köttermometern visar cirka 60 grader är köttet rödrosa inuti. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet.
  5. Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter. Skär sedan köttet i tunna skivor.