Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad flankstek med bbq-smör och grillad sparris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Bbq-krydda

  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk bryggmalet kaffe

Bbq-smör

  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 tsk bbq- krydda
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt, peppar

Grillad flankstek

  • 1 flankstek, cirka 700 g
  • salt, peppar, bbq-krydda
  • 1 msk rapsolja

Grillad sparris

  • 500 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Till servering

  • 600 g kokt färskpotatis
  • 2 tsk rapsolja
  • färska örtkryddor; timjan, rosmarin
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda samman bbq-kryddorna i en mixer och lägg över i en kryddburk med lock.
  2. Vispa samman smöret med bbq- krydda, ketchup, worcestershiresås, salt och peppar. Lägg i spritspåse med krusigt tyll och spritsa rosor på ett fat.
  3. Pensla köttet med olja, salta och peppra. Grilla köttet på båda sidor under lock, totalt cirka 15 minuter. Låt köttet vila på skärbrädan 5 minuter innan köttet skärs upp tvärs över köttfibrerna.
  4. Ansa sparrisen och pensla olja på stjälkarna. Grilla över glöd tills de får fin färg runtom, cirka 1–2 minuter. Salta. Grilla kokt färskpotatis med lite olja i en grillwokpanna, cirka 5 minuter. Strö över färska örter och flingsalt på slutet.