Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fisk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st hela fiskar, t ex seabass, seabream
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 färsk timjan
  • salt och peppar
  • citron

Så här gör du

  1. Ta ur fisken (eller gör som jag: be handlaren göra det)
  2. Skölj och torka ur den. Fyll med vitlök i skivor, timjan och några citronskivor.
  3. Salta och peppra utanpå och inuti.
  4. Lägg fiskarna på grillen. Det kommer att ryka! Lägg på lock och stå ut.
  5. Gör ingenting på minst 5 minuter. Försök inte hålla på att vända. Då går fisken sönder.
  6. Efter cirka 5 minuter får du kolla om det är dags att vända.
  7. Grilla på andra sidan tills köttet är fast och genomlagat.
  8. Servera med sallad och mangosalsa. Kanske lite olivolja.