Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fisk med salsa verde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 hela, fjällade och urtagna fiskar à cirka 750 g (till exempel sea bass eller gös)
  • cirka ½ dl olivolja
  • 1 msk fänkålsfrön, nystötta
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 citroner

Salsa verde (cirka 2 ½ dl)

  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 2 msk pressad citron
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Skölj fiskarna i kallt vatten och torka dem noga. Skåra dem på 3 ställen på varje sida med vass kniv.
  2. Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, fänkålsfrön, salt och peppar. Dela citronerna.
  3. Grilla fisken över glöd, cirka 10 minuter på varje sida. Grilla även citronerna.
  4. Salsa verde: Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  5. Servering: Servera den grillade fisken med salsa verde.