Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fisk med limesmör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portionsstora fiskar, fjällade och urtagna, t ex guldsparid eller 2 lite större à ca 750 g (t ex Seabream, Uer eller Gös)
  • olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • färska örter, t ex persilja och koriander
  • 2 lime
  • extra lime till servering, som grillas

Limesmör

  • 150 g smör
  • rivet skal av 2 lime
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • flingsalt

Cevichesallad 4 portioner

  • 1 mango
  • 2 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1/2 dl hackad mynta
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Limesmör: Blanda ingredienserna till kryddsmöret. Förvara i kylen.
  2. Ceviche: Skala mangon och skär i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Fintärna tomatköttet. Klyv, kärna ur och hacka chilin. Hacka rödlök och vitlök.
  3. Blanda mango, tomat, chili, lök, vitlök, olivolja och örter.
  4. Gröp ur passionsfrukten och blanda med salladen. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva avokadon och vänd ner vid servering.
  5. Grillad fisk: Skölj fiskarna i kallt vatten och torka dem noga. Skär tre skåror på varje sida med vass kniv.
  6. Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, salt och peppar. Fyll buken med färska örtkvistar och skivad lime.
  7. Lägg fisken i halster, det underlättar när man ska vända den.
  8. Grilla fiskarna över glöd, cirka 7 på varje sida för portionsstora fiskar och cirka 10 minuter för lite större. Låt skinnet bli krispigt innan fisken vänds.
  9. Dela och grilla limen som ska serveras till fisken. Servera med kryddsmör och sallad.