Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad entrecôte

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 6 tunna skivor hängmörad entrecôte
  • 2 purjolökar, fintärnad
  • 2 rökta vitlöksklyftor
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 grova stålspett
  • salt
  • svartpeppar
  • tryffelolja

Potatissallad med senapsgrädde:

  • 500 g små färskpotatis
  • 100 g kantareller
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1/2 dl persilja, finhackad
  • grovkorning sötstark senap
  • Colemans senapspulver
  • gräslöksblommor

Så här gör du

  1. Svetta purjolök och finhackad rökt vitlök i lite olivolja tills det blir mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och tryffelolja.
  2. Råstek eller grilla sparris.
  3. Stryk varje skiva entrecôte med purjolök och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg 1 till 2 sparrisar i mitten och rulla ihop, fäst rullader på två stålspett, grilla på direkt värme på båda sidor.
  5. Potatissallad med senapsgrädde:
  6. Vispa grädde och smaksätt med söt-stark senap och Colemans senapspulver.
  7. Koka färskpotatis i hälften smör och vatten utan lock, se till att all potatis är under ytan. Låt vattnet koka bort och stek hastigt mot slutet.
  8. Avsluta med att steka kantareller hastigt och blanda med finhackad persilja. Servera direkt med grillade gräslöksblommor.