Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad entrecôte med sesambakad klyftpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 6 entrecôte, ca 900 g
  • 4 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillade tomater

  • 6 kvistar körsbärstomater
  • 6 msk olivolja
  • 1 nypa strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl basilikablad

Ädelostsmör

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 75 g ädelost
  • 30 g valnötter,
  • grovt hackade

Sesambakad klyftpotatis

  • 3 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk havssalt

Så här gör du

  1. Börja med smöret. Rör samman smör, ädelost och hackade valnötter. Rulla ihop till en rulle och svep in i smörpapper, kyl.
  2. Klyfta potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Häll på olivolja och blanda runt. Strö över sesamfrön och havssalt. Baka potatisklyftorna på 200° i ca 30 minuter.
  3. Pensla tomatkvistarna med olivolja. Smaka av med socker och salt.
  4. Grilla i några minuter, tag upp och blanda med basilikablad.
  5. Pensla olja på köttet, salta och peppra. Grilla fint i några minuter på varje sida. Servera köttet med klyftpotatis, tomat- kvistar och en skiva ädelostsmör.