Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad entrecote – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Entrecote är så gott att grilla och det här receptet på dubbelentrecote med potatisspett blir fantastiskt tillsammans med en kall bearnaisesås.

Recept: Håkan Larsson

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g entrecote i bit
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Potatisspett:
  • 20-25 små färskpotatisar, nykokta
  • 1 pkt bacon
  • 1-2 msk neutral olja

Kall bearnaise

  • 1/2 tsk finkrossad vitpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 1/2 msk finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 4 dl crème fraiche
  • 2-3 krm salt
  • 1 dl finhackad persilja

Så här gör du

  1. Börja med såsen. Koka ihop kryddor, lök, vinäger och vatten tills all vätska kokat in. Låt svalna och blanda ner i crème fraiche. Smaka av med salt och persilja. Låt mogna i kyl några timmar.
  2. Dela köttet i två bitar, banka ut dem lätt. Pensla med olja, krydda och grilla under lock 10-15 minuter beroende på hur blodigt du vill ha köttet. Vänd ofta så det inte bränns. Låt köttet vila under folie.
  3. Potatis: Dela baconskivorna på längden och rulla in potatisarna i dem. Pensla lätt med olja. Trä upp på spett av trä eller metall och grilla tills baconen är lagom stekt.
  4. Skär upp köttet som små stekar och servera med potatisspett, sås och sallad.