Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad entrecote

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En festmåltid med entrecote och grillad sparris!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg entrecote
  • 
3 knippen sparris
  • 
2 citroner

  • 125 g rumstempererat smör
  • 
2 msk färsk timjan
  • 
2 vitlöksklyftor
  • 
1 tsk kajennpeppar
  • 
olivolja
  • 
matolja

  • svartpeppar & salt


Så här gör du

  1. Börja med att dela köttet i 4 bitar på 250 gram per bit. Lägg undan till senare.

  2. Riv ner citronskal från 1 citron och riven vitlök i det rumstempererade smöret. Blanda i kajennpeppar och plocka ner timjan. Blanda allt noga och smaka av med svartpeppar och salt. Lägg ut smöret på plastfilm och rulla ihop till en lång korv. Förvara smöret i kylen och ta fram det tio minuter före grillning.

  3. Tänd grillen. Pensla köttet med matolja på båda sidorna, salta och peppra väl. Grilla sedan köttet på båda sidorna, tills det får bra färg, cirka 3-4 minuter på varje sida.
  4. Dra sedan köttet ifrån glöden och sätt på locket på grillen och låt locket ligga på i 2-3 minuter. Lyft sedan köttet ifrån grillen och låt det ligga på sidan och vila i minst 5 minuter.

  5. Ta ut kryddsmöret ur kylen. Pensla sparrisen med lite olja, salta och peppra. Dela en citron på mitten och lägg köttsidan neråt på grillen. Lägg sparrisen på grillen och grilla i 2 minuter på varje sida.

  6. Lyft av sparrisen och ta den grillade citronen och pressa över sparrisen. Grilla sedan snabbt på köttet igen på grillen före servering.