Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad citronkyckling med blomkålsris och zucchini

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 st Kycklingfiléer
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 st Citron, saft och zest
  • 1 msk Honung
  • 1 st Rödchili
  • 4 msk Soja
  • Salt & peppar

Riset

  • 0,5 st Blomkålshuvud
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Zucchini

  • 1 st Zucchini
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Olivolja
  • 1 msk Timjan
  • 1 msk Rosmarin

Så här gör du

  1. Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet. Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder. Häll av i durkslag. Krydda med salt, peppar och god olivolja.
  2. Blanda soja, citronsaft & zest, honung, chili, olja, salt & peppar. Lägg ner kycklingen. Marinera minst 20 min. Ta upp och torka av kycklingen Grilla ca 4 min på varje sida.
  3. Börja med örtoljan. Fräs vitlöken med kryddorna på låg värme i ca 3 minuter. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Pensla med örtoljan. Grilla skivorna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Klart att servera.