Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Griljerad skinka med muscovado och dijonsenap

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 kokt eller ugnsbakad skinka, ca 3 kg

Griljeringsblandning:

  • 1 st äggula
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijon
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl ströbröd

Till garnering:

  • grönkålsblad
  • juläpplen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
  3. Blanda äggula, de båda senaps- och sockersorterna och potatismjöl till en jämn smet.
  4. Bred smeten över skinkan i ett jämt lager. Sikta över ströbröd.
  5. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllenbrun, 10-15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.)
  6. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
  7. Skär skinkan i skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad och äpplen.