Griljera julskinka

Ingredienser
1 skinka
- 1 kokt eller ugnsbakad skinka, avsvalnad eller kall, ca 3 kg
Griljeringsblandning
- 1 äggula
- 3 msk senap, gärna osötad
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk råsocker
- 1 msk potatismjöl
- 4-5 msk ströbröd
Till garnering och servering
- grönkål
- senap
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
- Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet.
- Bred blandningen över skinkan med en bredbladig kniv. Sikta över ströbrödet i ett tunt lager. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
- Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap.

Du kanske även gillar
Populära recept