Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Griljera julskinka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 76 st har redan röstat

Att griljera julskinka är egentligen ganska enkelt. Här är ett klassiskt recept på griljering som kommer göra succé på julbordet. Senapsgriljering gör snabbt din skinka både saftig och god med hjälp av ingredienser som senap, ströbröd och sirap.

Tips: Sikta över 1-2 msk potatismjöl över skinkan innan du brer på griljeringsblandningen, så hålls den bättre på plats.

Läs också: Godaste och enklaste receptet på Janssons frestelse

Ingredienser

1 portion
  • 1 kokt eller ugnsbakad skinka, avsvalnad eller kall, ca 3 kg

Griljeringsblandning

  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4-5 msk ströbröd

Till garnering och servering

  • grönkål
  • senap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
  3. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet.
  4. Bred blandningen över skinkan med en bredbladig kniv. Sikta över ströbrödet i ett tunt lager. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
  5. Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap.