Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gremolatakyckling med bulgursallad

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 1 pkt bacon
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
  • olivolja att ringla över

Gremolata

  • skalet av en citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ knippe bladpersilja

Bulgursallad

  • 1½ dl bulgur
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 1 morot i tunna slantar
  • 1 msk pressad citron
  • 5 torkade aprikoser
  • 40 g ruccola
  • salt och nymalen svartpeppar

Getostkräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 50 g chèvre

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka samman ingredienserna till gremolatan.
  2. Putsa kycklingfiléerna och bred ut dem på en plastskärbräda. Salta, peppra och strö på hälften av gremolatan. Vik samman kycklingfiléerna och linda en baconskiva runt varje filé.
  3. Bryn filéerna runt om i smör. Lägg dem i en ugnsform. Strö över resten av gremolatan och ringla över lite olivolja. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 minuter.
  4. Mosa ihop chèvre och yoghurt och låt krämen mogna i kylen.
  5. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt bulguren svalna. Fräs rödlök och morötter i lite olivolja. Blanda ner bulgur och till sist hackade aprikoser och ruccola. Smaka av med citron, salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med bulgursallad och getostkräm
2 kommentarer om "Gremolatakyckling med bulgursallad"