Fläskfilé med rostade grönsaker

WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Ingredienser
4 portioner
- 4 paprikor, gärna röd och orange
- 1 zucchini
- 2 rödlökar
- 3 morötter
- 6 vitlöksklyftor
- 800 g fläskfilé
- 1 dl finhackad persilja
- 1 citron
- 1 dl kalamataoliver
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kärna ur, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Krossa vitlöksklyftorna.
- Blanda i en ugnsfast form eller på en plåt med olja, salt och peppar.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
- Putsa köttet. Salta, peppra och bryn runtom i olja.
- Låt köttet gå med i ugnen de sista 15 minuterna.
- Kontrollera att köttet är klart, innertemperaturen ska vara 68-70 grader.
- Blanda persilja, rivet citronskal, två finhackade vitlöksklyftor och 1 dl olivolja.
- Häll över kött och grönsaker. Toppa med oliver och servera!

Du kanske även gillar
Populära recept