Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mina bästa biffar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 96 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs men nöt går också bra.
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 st ägg
  • 2 st vita brödskivor (ej dagsfärska)
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk spiskummin
  • 3 msk torkad oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 dl vetemjöl att rulla köttbullarna i

  • 1-2 st citroner
  • 1 1/2 dl riktigt god olivolja till stekning

Så här gör du

  1. Börja med att lägga all färs i en bunke. Skala lök och vitlök. Riv löken på ett rivjärn och pressa vitlöken. Lägg alltsammans med färsen och rör om.
  2. Tillsätt ägg och tomatpuré, vin, persilja, oregano, spiskummin, persilja, salt och peppar och rör om.
  3. Riv brödskivorna på ett rivjärn så det blir en smulig massa. Vänd ner i färsen (om det är svårt att röra så går det bra att knåda färsen med händerna).
  4. Forma till runda köttbullar. Häll ut mjölet på en tallrik och rulla runt köttbullarna i mjölet.
  5. Hetta upp en stekpanna med ½ dl olivolja. Stek biffarna i rikligt mycket olivolja (oljan ska täcka pannans botten) tills de är gyllenbruna och färdiga inuti.
  6. Servera med nypressad citron.
4 kommentarer om "Mina bästa biffar"