Logga in här

Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1/2 liten gul lök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 25 g färsk spenat
  • 300 g nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • 50 g fetaosttärningar i olja
  • 1 tsk olivolja att steka i

Tomatsallad

  • 1/2 rödlök
  • 50 g fetaosttärningar i olja
  • 125 g cocktailtomater i blandade
  • färger
  • 100 g gröna oliver
  • 1 msk hackad färsk bladpersilja 1⁄2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamico
  • 1/2 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Tillbehör:

  • färsk spenat citronklyftor

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut. Låt svalna och lägg i en skål. Blanda ner färs, salt och peppar samt vänd försiktigt ner fetaosten. Forma till två hamburgare.
  2. Stek hamburgarna i 1 tsk olja några minuter per sida. Gör under tiden salladen: Skala och strimla rödlöken och blanda alla ingredienser i en skål. Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare. Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.