Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grekisk köttfärspaj med filodeg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

God paj med smak av Medelhavet.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g filodeg
  • 100 g smält smör
  • 400 g lammfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 200 gr cocktailtomater
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 200 g fetaost
  • 3 ägg
  • 1 ,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar
  • Olivolja att steka i

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°c.
  2. Smält smöret och smörj kanterna på en pajform med löstagbar kant och täck botten med bakplåtspapper. Lägg filodeg omlott i formen. Låt degen hänga över kanten så glider den inte ner när den gräddas.
  3. Fräs lök och vitlök mjuka i olja på medelvärme. Höj värmen och bryn lammfärsen med löken. Tillsätt tomatpuré, timjan och oregano och låt fräsa med i 1 minut. Salta och peppra.
  4. Lägg färsen i pajformen. Tillsätt cocktailtomater , oliver och bryt fetaosten överst i små bitar. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
  5. Häll äggstanningen överst i pajformen. Grädda i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Servera med en fräsch sallad.
2 kommentarer om "Grekisk köttfärspaj med filodeg"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Annelie,
    Det smälta smöret är tänkt att smörja formen med!

    Mvh,
    Mitt kök