Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grekisk köttfärslimpa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

  • Köttfärslimpa:

  • 500 g lamm- eller nötfärs

  • 1/2 dl ströbröd

  • 2 dl mjölk

  • 2-3 msk riven gul lök

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 
2 tsk rosmarin

  • 1 ägg

  • 1 tsk salt

  • 1 krm nymald peppar

  • Gratäng:

  • cirka 700 g potatis

  • flingsalt

  • 1 squash

  • 2 stora rödlökar
  • 
olivolja

  • 2 tsk rosmarin

  • 150-200 g smulad fetaost

  • 1 1/2 dl kalamataoliver

  • Till servering:

  • citronklyftor


Så här gör du

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet.

  2. Sätt ugnen på 250 grader. Forma färsen till en limpa och lägg den i en rymlig ugnssäker form.

  3. Skiva potatisen tunt, lägg den runt köttfärslimpan och strö över salt. Ställ in formen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.

  4. Skär squash och lök i bitar och klyftor. Blanda med 2 msk olivolja och salt i en bunke.

  5. Ta ut formen och fördela squash och lök över potatisen. Strö över rosmarin. Stek i mitten av ugnen cirka 35 minuter.

  6. Ta ut och strö fetaost och oliver över. Fortsätt att steka cirka 5 minuter. Servera med citronklyftor.