Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Green curry beef

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Currypasta

  • 5 gröna chilifrukter

  • 2 schalottenlökar

  • 3 klyftor vitlök

  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 5 limeblad

  • 2 tsk torkad koriander, malen

  • 5 vitpepparkorn

  • 1 ,2 tsk spiskumminfrön
  • 5 limeblad
  • 3 citrongrässtjälkar, finhackade
  • 1 dl finhackad thaibasilika, alt vanlig
  • 1 ,5 dl färsk finhackad koriander
  • 3 lime, zest och saft 

  • 2 msk neutral tex solrosolja

Till grytan

  • 350 gram entrecote
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 150 gram brysselkål
  • 1 liten aubergine

  • 2 burkar kokosmjölk


Till servering

  • 4 dl jasminris

  • 3 msk rostad lök

  • 2 msk rostade kokosflagor

Så här gör du

  1. Börja med currypastan. Mortla de torkade kryddorna till ett fint pulver. Mixa sedan det samt alla de övriga ingredienserna till en slät massa.
  2. Strimla entrecoten i långa strimlor, ca 1,5 cm i diameter. biffen i neutral olja tills den fått en fin yta. Lägg köttet på en tallrik medan du steker tärnad aubergine, lök och brysselkål. Låt steka tills de får en fin yta och auberginen ”säckat ihop”. Lägg då på ca 2 msk av din currypasta och låt den rostas under någon minut.
  3. Häll på kokosmjölken och låt allt koka samman. Precis innan servering vänder du ner köttet igen och låter det bli varmt. Servera med kokt klibbigt ris och toppa med färsk koriander, en klyfta lime samt en blandning av krispig rostad lök och kokos.
2 kommentarer om "Green curry beef"
  • AnnikaBj
    AnnikaBj

    Jag undrar över mängden currypasta, enligt receptet blir det 2-3 dl men man använder bara 2 msk. Hur länge håller den i kylskåpet?

    För övrigt blev maten mycket god, nästa gång tar jag mer grönsaker och mycket mer kött till samma mängd kokosmjölk.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till AnnikaBj

      Hej Annika! Bra fråga. Vi har kontaktat Sandra Mastio som hälsar att currypastan ska hålla en vecka i kylskåp. Men som alltid, lukta och smaka innan du slänger. 🙂