Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravlaxtoast med friterad purjolök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g gravad lax
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 liten ask ansjovis, 55 g
  • 50 g färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk hackad dill
  • nymald vitpeppar

Friterad purjolök

  • 1 dm purjolök, cirka
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl friterings– eller solrosolja, cirka

Till servering:

  • 20 rundlar av pumpernickel

Så här gör du

  1. Skär laxen i små bitar. Hacka ägg och ansjovis.
  2. Blanda ost, majonnäs, senap och dill. Vänd ner lax, ägg och ansjovis. Smaka av med peppar.
  3. Klicka röran på brödet vid servering. Toppa med friterad purjolök.
  4. Purjolöken: Skär purjolöken i strimlor på längden. Vänd runt i majsstärkelse, skaka av överflödigt mjöl före fritering. Hetta upp olja i en panna. Fritera purjolöken, lite i taget, tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.