Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravlaxtartar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk skånsk grov senap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 300 g gravad lax i bit
  • 3 msk hackad rödlök
  • 2 msk hackad saltgurka
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt
  • nymald vitpeppar

Till servering

  • smörstekta, avlånga krutonger av grovt formbröd eller kavring
  • citronklyftor
  • dill

Så här gör du

  1. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget, till en ganska tjock sås.
  2. Fintärna laxen. Vänd ner lax, rödlök, saltgurka, kapris och örter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna i kylen.
  3. Servera tartaren i glas tillsammans med krutonger. Garnera med en citronklyfta och dillkvist.