Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravade äggulor – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ägg är en fantastisk och mångsidig ingrediens. En spännande sak du kan göra är gravade äggulor. Gulorna ger en härligt djup smak av umami till dina rätter och processen är enkel. Efter några dagar är äggen redo att rivas över en rykande varm pastarätt. Gulorna håller i upp till en månad om de förvaras i lufttät behållare i kylen.

Ingredienser

4 stycken

  • 2 dl salt
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor

Så här gör du

  1. Separera vitorna från gulorna och se till att gulorna inte spricker.
  2. Blanda socker och salt. Häll över blandningen i en form. Gör små fördjupningar där du placerar äggulorna. Strö försiktig över en del av socker- och saltblandningen.
  3. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylskåp i fyra daga.r
  4. Sätt ugnen på 80 grader.
  5. Borsta försiktigt av överflödigt salt från äggulorna. Skölj dem sedan med kallt vatten och torka varsamt med hushållspapper.
  6. Placera äggulorna på ett bakplåtspapper mitt i ugnen. Låt gulorna torka tills de är helt torra, det tar cirka två timmar.