Logga in här

Gravad strömming med kapris och senap

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 600 g strömmingsfilé

Ättikslag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 1 msk salt

Sås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk grov sötad senap
  • 2-3 msk grovhackad kapris
  • nymald vitpeppar
  • salt

Så här gör du

  1. Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills saltet löser sig. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4-6 timmar.
  2. Ta upp strömmingen och låt den rinna av väl. Gärna först genom ett durkslag och därefter på ett tjockt hushållspapper som suger upp överflödig vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
  3. Blanda ingredienserna till såsen. Vänd försiktigt ner strömmingen i såsen.
  4. Låt strömmingen stå i kylen minst ett dygn före servering.