Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravad strömming i krämig romsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g strömmingsfiléer

Lag

  • 7 dl vatten
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt

Sås

  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • salt, peppar
  • 1-2 msk citronsaft
  • 3 msk finkornig stenbitsrom

Till extra garnering

  • hackad dill

Så här gör du

  1. Skölj strömmingen och dra av skinnet.
  2. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke.
  3. Lägg strömmingen i ättikslagen, täck med plastfilm och ställ i kylskåp ett dygn.
  4. Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  5. Blanda yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blanda i rommen. Vänd ner strömmingen i såsen försiktigt.
  6. Låt stå kallt 3-4 timmar, gärna över natten. Garnera strömmingen med hackad dill.
Du kanske även gillar