Logga in här

Gravad regnbåge

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 laxsida av regnbåge, cirka kg
  • 3 msk salt
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 liten knippa dillkvistar

Garnering & servering:

  • 2 msk hackad dill
  • nymalen svartpeppar
  • hovmästarsås

Så här gör du

  1. Lägg laxsidan i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda salt och socker och gnid in laxen med blandningen, både kött- och skinnsidan. Låt laxen ligga i rumstemperatur i 15–20 minuter så att salt och socker börjar smälta. Fördela över dillkvistar.
  2. Täck laxen med plastfilm och sätt fatet i kylskåp i 2 dygn. Vänd laxen med köttsidan ner och häll bort laken efter halva gravningstiden.
  3. Ta bort dillkvistarna och kasta dem.
  4. Lägg fisken på ett fat eller skärbräda. Garnera med finhackad dill och nymalen svartpeppar. Servera med hovmästarsås.