Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravad lax med sojamajonnäs, gurka, chili och mango

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g gravad lax
  • 10 cm skalad gurka
  • 1 mango
  • 1 grön chili
  • 1 dl majonnäs
  • 3 tsk kikkomansoja
  • 1 lime (saften av)
  • 2 tsk socker
  • 1 dl färsk koriander till servering

Så här gör du

  1. Lägg upp laxen på tallrikar.
  2. Skiva gurkan tunt. Blanda gurkan med saften av limen och socker. Låt marinera i 30 minuter, krydda med lite salt.
  3. Blanda majonnäs med soja.
  4. Skär mangon i tärningar om 1x1 cm.
  5. Lägg upp gurka, mango och soja på laxen, toppa med chili och lite koriander.