Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravad lax med pepparrotsmajonnäs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

5 personer på buffé
  • 500 g laxfilé
  • 1 lime
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk riven pepparrot

Så här gör du

  1. Lägg laxfilén i en form. Pressa över halva limen och strö över en blandning av salt och socker. Pressa över resten av limen och låt stå i 2 dygn i kylskåpet.
  2. Lägg ägget i en smal mixerbehållare. Tillsätt senap, citronsaft, salt och peppar. Ställ ner mixerstaven och fyll på med rapsolja. Starta mixerstaven och håll den stilla en minut innan du börjar röra lite på den. Rör försiktigt så att all olja blandas ner i majonnäsen.
  3. Smaksätt med riven pepparrot och eventuellt med lite mer salt, peppar och citronsaft.