Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 färska lasagneplattor

Fyllning:

  • 125 g strimlad svartkål
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g ricotta
  • 50 g riven parmesanost
  • salt, svartpeppar

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung eller strösocker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • salt, peppar
  • 50 g riven parmesanost

Så här gör du

  1. Lägg pastaplattorna i kallt vatten 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj svartkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs kål och vitlök i en stekpanna med smör.
  4. Låt blandningen svalna i en skål. Blanda ner ricotta och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Torka av pastaplattorna. Fördela och bred fyllningen över pastaplattorna och rulla ihop dem från kortsidan till rullar. Skär varje rulle i tre lika stora bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i en smord ugnssäker form.
  6. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt tomatkross och vitt vin. Smaka av med salt, honung och krydda med peppar och hackad basilika.
  7. Låt såsen koka ihop 10 minuter utan lock.
  8. Skeda den mellan pastarullarna. Strö över parmesanosten.
  9. Gratinera i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.