Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade musslor med chili och tomat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg vinkokta musslor
  • 4 tomater
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 50 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • panko

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grillvärme på 250 grader.
  2. Dela och lägg musslorna med skalhalvan nedåt i en eller två ugnsfasta formar.
  3. Dela och gröp ur kärnorna i tomaterna med sked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skrapa ur kärnorna på chilin och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med persiljan. Salta och peppra. Fördela i musselskalen. Strö över lite panko.
  4. Bryn smöret och blanda med rapsolja, Fördela över musslorna och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i cirka 2–3 minuter.