Gratinerade musslor med chili och tomat

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 portioner
- 1 kg vinkokta musslor
- 4 tomater
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk hackad persilja
- salt och peppar
- 50 g smör
- 2 msk rapsolja
- panko
Så här gör du
- Sätt ugnen på grillvärme på 250 grader.
- Dela och lägg musslorna med skalhalvan nedåt i en eller två ugnsfasta formar.
- Dela och gröp ur kärnorna i tomaterna med sked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skrapa ur kärnorna på chilin och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med persiljan. Salta och peppra. Fördela i musselskalen. Strö över lite panko.
- Bryn smöret och blanda med rapsolja, Fördela över musslorna och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i cirka 2–3 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept