Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade musslor – LCHF

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Gratinerade musslor

  • 450 g musslor, kokta och frysta som fått tina
  • 100 g smör, mjukt
  • 2–3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk riven parmesanost

Att strö över

  • 3 msk riven parmesanost

Till garnering

  • 2 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort det översta skalet och lägg musslorna på en plåt.
  3. Blanda ihop smör, vitlök, persilja och parmesanost till en röra och lägg en klick på alla musslor.
  4. Strö över riven parmesanost.
  5. Sätt in i ugnen i cirka 5–10 minuter, tills smöret smält och musslorna fått en fin gyllenbrun färg. Håll lite koll mot slutet.
  6. Lägg upp musslorna på en tallrik och garnera med hackad persilja.