Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade champinjonhattar med svamptapenade & tryffelsalt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 16 champinjoner

Svamptapenade

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 ⁄2 liter blandad svamp
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt med jod
  • 1 svartpeppar
  • 2 msk hackad timjan eller persilja
  • ev ett par droppar tryffelolja
  • 4 msk nyriven parmesanost

Till servering

  • 1 ⁄2 tsk tryffelsalt, finns i delikatess- butiker
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Ansa champinjonerna och ta av fötterna (spar dem och blanda med den övriga svampen i tapenaden).
  2. Svamptapenade: Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken.
  3. Ansa och skär svampen, inklusive champinjonfötterna, i små bitar.
  4. Stek svampbitarna i olivolja. Tillsätt vitlöken och schalotten- löken, salta och peppra.
  5. Låt svampen kallna. Mixa allt och tillsätt hackad timjan eller persilja. Smaksätt med ett par droppar tryffelolja.
  6. Gratinerade champinjonhattar: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg champinjonhattarna i en ugnsfast form. Fyll med tapenaden och riv över parmesanost.
  7. Tillaga mitt i ugnen 5-10 minuter tills den rivna osten fått fin färg.
  8. Krydda med tryffelsalt och strö över färsk timjan.