Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad torskrygg med pepparrotssås och räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Smakrik ugnsbakad torsk med blomkålsris – en given LCHF-vardagsrätt, inskickad av läsaren Linnea Johansson från Rönninge.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar torskrygg a 150g
  • 500 g räkor
  • 3 dl crème fraiche (av valfri fetthalt beroende på önskad kalorimängd)
  • 3 msk riven pepparrot (jag använder den på tub)
  • salt & vitpeppar
  • 2 dl lagrad ost

Tillbehör

  • Blomkålsris
  • sallad
  • citron

Garnering

  • Dillkvist

Så här gör du

  1. Tina fisken om du köpt fryst och krama ur överbliven vätska. Lägg sedan i en ugnsform, salta och peppra rikligt på båda sidor.
  2. Blanda crème fraiche och pepparrot i en skål och bred blandningen över fisken. Ställ mitt i ugnen, cirka 200 grader i 15-18 minuter.
  3. Ta ut fisken ur ugnen, lägg på de skalade räkorna och strö över den rivna osten, höj temperaturen till 250 grader och gratinera tills rätten fått en fin gyllene färg.
  4. Riv ett blomkålshuvud på rivjärnets grövsta sida. Koka upp saltat vatten och koka blomkålsriset cirka 10 sekunder. Häll av vätskan i finmaskig sil och ånga av riset. Skär upp några goda och färgglada grönsaker. Garnera med fisken med dill, och pressa citron över.