Gratinerad tonfiskgnocchi

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- olivolja
- 6 hackade sardellfiléer
- 2 burkar krossade tomater à 400 g
- 2 tsk oregano
- 1 1/2 dl svarta oliver
- 2 msk kapris
- 1 burk tonfisk i olja, 185 g
- flingsalt
- nymald peppar
- 2 förpackningar mozzarella à 125 g
- 600 g färsk gnocchi
- 3 dl parmesanost
Så här gör du
- Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs löken genomskinlig i olivolja. Blanda i vitlök och chili och låt fräsa med en stund.
- Tillsätt sardeller, tomater och oregano. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 20 minuter.
- Tillsätt oliver och kapris. Låt tonfisken rinna av och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela mozzarellan i mindre bitar. Varva gnocchi, sås, mozzarella och det mesta av parmesanosten i en smord ugnsfast form. Strö över resten av parmesanosten.
- Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept