Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad tonfiskgnocchi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • olivolja
  • 6 hackade sardellfiléer
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 1 burk tonfisk i olja, 185 g
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 förpackningar mozzarella à 125 g
  • 600 g färsk gnocchi
  • 3 dl parmesanost

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs löken genomskinlig i olivolja. Blanda i vitlök och chili och låt fräsa med en stund.
  2. Tillsätt sardeller, tomater och oregano. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 20 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris. Låt tonfisken rinna av och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela mozzarellan i mindre bitar. Varva gnocchi, sås, mozzarella och det mesta av parmesanosten i en smord ugnsfast form. Strö över resten av parmesanosten.
  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.