Gratinerad ricotta med spenat och lök

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
2 portioner
Gratinerad ricotta
- 70 g färsk spenat
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g ricotta
- 100 g ost, riven
- 40 g pinjenötter
- salt
- svartpeppar, malen
- olivolja och smör till stekning
Tillbehör
- 30 g färsk spenat
- 2 msk hackad rödlök
- svartpeppar, nymalen
- flingsalt
- olivolja
Så här gör du
- Gratinerad ricotta: Sätt ugnen på 250 grader.
- Ansa spenaten. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs spenaten och löken i olja eller smör, salta och peppra.
- Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form. Lägg på ricottan och strö över den rivna osten. Sätt in formen mitt i ugnen i 5 minuter.
- Ta ut formen och strö över pinjenötterna. Gratinera ytterligare cirka 5 minuter, tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
- Servering: Servera med bladspenat och rödlök. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Droppa över olivolja.

Du kanske även gillar
Populära recept