Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad ricotta med spenat och lök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Snabb och enkel LCHF-middag!

Ingredienser

2 portioner

Gratinerad ricotta

  • 70 g färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven
  • 40 g pinjenötter
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja och smör till stekning

Tillbehör

  • 30 g färsk spenat
  • 2 msk hackad rödlök
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • olivolja

Så här gör du

  1. Gratinerad ricotta: Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa spenaten. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs spenaten och löken i olja eller smör, salta och peppra.
  3. Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form. Lägg på ricottan och strö över den rivna osten. Sätt in formen mitt i ugnen i 5 minuter.
  4. Ta ut formen och strö över pinjenötterna. Gratinera ytterligare cirka 5 minuter, tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Servering: Servera med bladspenat och rödlök. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Droppa över olivolja.