Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad ricotta med spenat och lök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Gratinerad ricotta

  • 70 g färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven
  • 40 g pinjenötter
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja och smör till stekning

Tillbehör

  • 30 g färsk spenat
  • 2 msk hackad rödlök
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • olivolja

Så här gör du

  1. Gratinerad ricotta: Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa spenaten. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs spenaten och löken i olja eller smör, salta och peppra.
  3. Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form. Lägg på ricottan och strö över den rivna osten. Sätt in formen mitt i ugnen i 5 minuter.
  4. Ta ut formen och strö över pinjenötterna. Gratinera ytterligare cirka 5 minuter, tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Servering: Servera med bladspenat och rödlök. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Droppa över olivolja.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.