Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad korvstroganoff med vildris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 500 g Falukorv eller wienerkorv
  • 2 Finhackade schalottenlökar
  • 1 Pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk Chilisauce
  • 1 tsk sambal oelek frivilligt!
  • 1 
ask körsbärstomater hackade
  • 4 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • 0,5 dl Creme cheese naturell
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1,5-2 dl Riven västerbottenost/parmesan
  • 4 Vildrismix
  • Smör till stekning
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka ris. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök, hackade tomater, vitlök och korvbitarna tills de får lite färg. Häll på senap, chilisauce och samtal oelek. Tillsätt grädde och låt det puttra samman 7-10 minuter. Smaka av med salt och peppar innan du rör ner creme cheese och hackad persilja. För mer sås, späd med mer grädde.
  2. Lägg ris i botten på en ugnsform och lägg över korvstroganoffen. Toppa med riven västerbottenost eller parmesan. Gratinera högt i ugnen cirka 15 minuter eller tills gratängen får fin färg. Serva med färsk spenat.