Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad kantarellrulle med körvel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 25 g smör

Fyllning

  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kycklingfond + 1 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk hackade örter t ex körvel, persilja eller timjan
  • salt, svartpeppar

Till gratinering

  • 2 dl riven lagrad ost

Till servering

  • rucolasallad

Till garnering

  • körvel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa ihop till en pannkakssmet. Rör ner resten av mjölken, salt och socker.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form, 25x35 centimeter. Smöra papperet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills den har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter. Vänd upp pannkakan på ett bakplåtspapper, så att översidan ligger nedåt. Ta bort bakplåtspapperet som pannkakan gräddats på. Låt den svalna.
  3. Ansa, dela och fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in och de börjar ta färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  4. Vispa samman crème fraiche, vetemjöl, kycklingfond och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda 5 minuter. Rör ner kantareller och körvel. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Bred blandningen över pannkakan. Lämna 5 centimeter på ena långsidan utan fyllning.
  5. Rulla ihop från långsida till långsida och lägg över rullen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 10 minuter, så att rullen blir varm och får fin färg. Skär rullen i bitar och servera med rucolasallad. Garnera med körvel.