Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad hummer med chili, vitlök och persiljesmör

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 64 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st kokt hummer
  • 0,5 st rödchili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 75 g smör
  • salt och malen svartpeppar

Rostad ciabatta

  • 1 st ciabatta
  • 4 msk riktigt god olivolja
  • 1 msk blandade torkade kryddor
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Börja med smöret. Mortla chili, vitlök och persilja till en tjock pasta. Blanda med smöret. Dela hummern och ta bort magsäcken. Fördela smöret över hummerköttet. Gör sönder klorna och fördela lite smör där med. Sätt in i kylskåpet ca 20 min. Dela brödet och ringla olivolja över. Ta ut hummern och lägg på en plåt. Gratinera hummern i 5 min släng då in brödbitarna och fortsätta gratinera i ca 3 min. Ta ut och krydda brödet med flingsalt och torkade kryddor. Använde mig av timjan, oregano och mejram. Ät och njut.
2 kommentarer om "Gratinerad hummer med chili, vitlök och persiljesmör"