Logga in här

Gratinerad hummer – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 2 kokta humrar

  • 5 dl trattkantareller (alt kantareller eller champinjoner)


Gratängsås:


  • 1 dl vispgrädde

  • 1 tsk hummerfond

  • 3 msk riven ost (inte för salt)


Så här gör du

  1. Klyv hummern längs med. Peta bort den svarta strängen. Lyft försiktigt upp stjärten ur skalet.

  2. Hacka svampen och fräs den i smör. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampen i botten på hummerskalen. Lägg tillbaka hummerstjärtarna.

  3. Lägg de fyllda hummerskalen i en ugnsfast form eller på ugnsfasta tallrikar.

  4. Vispa grädden till mjuka toppar. Rör ner hummerfond och riven ost. Bred sås över hummerhalvorna. Gratinera i ugn, under grillelement, tills såsen blir vackert gyllene. Låt inte hummern stå in för länge, för då kan den bli seg.