Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad getost med rödbetor & röd vinbärssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 12 små färska rödbetor
  • 24 bitar chèvre i smala rullar

Vinbärssirap:

  • 225 g vinbär
  • 2 dl strösocker

Garnera med:

  • 125 g röda vinbär
  • timjan

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka i 15–20 minuter. Skölj och skala dem med händerna. Dela dem i stora bitar.
  2. Lägg chèvren på ett ugnssäkert fat och gratinera med en gaslåga, eller på en plåt under grillelementet i ugnen vid 225 grader tills de får lite färg.
  3. Vinbärssirap: Koka vinbär och strösocker i en kastrull till en sirap i cirka 10 minuter. Skumma och sila av bären i en nätsil över en bunke. (De silade bären kan till exempel användas i frukostyoghurten.) Lägg rödbetorna ovanpå chèvren och skeda över vinbärssirapen och garnera med färska vinbär och timjan.