Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad färskpotatis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 12 –18 kokta färskpotatisar
  • 3 dl grädde
  • 50 g babyspenat
  • salt
  • 1 msk smör till formen
  • 2 dl färskriven parmesan
  • 2 msk gräslök, grovhackad

Garnering

  • 1 msk parmesan, riven

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela potatisen. Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i spenaten och rör om tills den mjuknar, cirka 1 minut. Smaka av med salt.
  3. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela hälften av spenatgrädden och osten över.
  4. Lägg på resten av potatisen och fördela resten av spenatgrädden och osten. Toppa med gräslöken. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Eventuellt garnera med riven ost.