Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratäng med rödspätta och räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 133 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 750 g rödspättafilé, MSC-märkt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 1,5 dl vitt vin, torrt

Gratängsås:

  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskspad
  • 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 st äggulor

Dekoration:

  • 200 g räkor, skalade
  • 0,5 dl dill, hackad
  • citronklyftor

Servera med:

  • kokt pressad potatis
  • kokta små gröna ärtor

Så här gör du

  1. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
  2. Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter. Häll av, sila och spara fiskspadet.
  3. Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Rör ner äggulorna.
  4. Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronklyftor. Servera med kokt pressad potatis och kokta gröna ärtor.
2 kommentarer om "Gratäng med rödspätta och räkor"
  • Eva Christina Sørensen
    Eva Christina Sørensen

    Tack för en god och lättlagad fiskrätt! Skönt att slippa panera och steka fisken!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Eva Christina Sørensen

      Hej Eva,
      Vad kul att du gillade receptet! 🙂

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök