Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratäng med köttfärs och aubergine

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • 4 kokta ägg, kokta i 7 minuter så att de är lite krämiga
  • 150 g mozzarella, riven
  • 1 burk cocktailtomater
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • smör eller olivolja till stekning

Till garnering

  • färsk oregano eller basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva auberginerna på längden i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och strö över salt. Låt skivorna ligga i 5 minuter. Torka sedan av vätskan på skivorna med hushållspapper.
  3. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i en stekpanna i smör eller olivolja.
  4. Lägg i köttfärsen och stek den tills den är genomstekt, rör om då och då. Salta och peppra.
  5. Koka äggen i sju minuter och dela dem på mitten.
  6. Lägg ett lager aubergineskivor i en ugnsfast form. Varva sedan aubergineskivor, köttfärs, ägg och hälften av osten.
  7. Lägg i cocktailtomaterna och strö över resten av osten.
  8. Sätt in formen mitt i ugnen i 15–20 minuter.
  9. Ta ut formen ur ugnen och garnera med oregano eller basilika.