Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratäng med chorizo & paprika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Lätt att variera med olika kryddiga korvar. Snabb, god och enkel vardagsmat!

Ingredienser

4 portioner
  • 10 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 chorizokorvar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt & malen svartpeppar
  • 1 ⁄2 ask cocktailtomater
  • salviablad, eventuellt

Tillbehör

  • blandad sallad
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 saltgurkor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen och löken tunt. Kärna ur och strimla paprika. Skär korven i centimetertjocka skivor.
  3. Blanda allt i en skål och flytta över i en ugnsform. Häll över grädden och strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. ta ut formen, halvera tomaterna och strö dem och salviabladen över gratängen. Sätt in i ugnen igen, i ytterligare cirka 20 minuter.
  4. ta ut gratängen och servera med sallad, matyoghurt och saltgurka.