Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Granolabar med torkade tranbär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

1 plåt
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl kokoschips
  • 2 dl mandelspån
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk kokosolja eller smör
  • 1,25 dl honung
  • 1 tsk flytande vaniljextrakt
  • 1 nypa salt
  • 100 g torkade enbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader och täck en ugnsform, cirka 25 x 25 centimeter, med bakplåtspapper. Smörj insidan av formen med kokosolja eller smör så stannar bakplåtspapperet på plats.
  2. Blanda de torra ingredienserna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut plåten och sänk sedan ugnstemperaturen till 150 grader.
  3. Värm smör, honung och vanilj i en kastrull och låt det koka i cirka en minut. Dra kastrullen från plattan och rör ner de torra ingredienserna samt tranbären, blanda noga.
  4. Fördela blandningen i den förberedda formen. Tryck till ordentligt så att ingredienserna packas riktigt hårt. Lägg gärna ett bakplåtspapper över ingredienserna och tryck med undersidan av en liten kastrull.
  5. Grädda därefter mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler och skär i lämpliga portionsbitar. Förvara i rumstemperatur eller i kylskåp med smörgåspapper mellan lagren.