Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Granola med torkade bär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En granola kan varieras i det oändliga. Välj de gryn, flingor och nötter som du tycker om. Bären kan också bytas mot russin eller torkad frukt.

Ingredienser

1 portion
  • 2 ½ dl fiberhavregryn
  • 2 ½ dl dinkel– eller rågflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl grovt delade eller hackade nötter
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk solrosolja
  • 4 msk vatten
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkade blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ihop agavesirap, olja och vatten.
  2. Rör ner oljeblandningen i grynblandningen. Blanda noga så att allt blir genomfuktat, använd gärna händerna.
  3. Häll över blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör om någon gång så att blandningen inte bränns.
  4. Blanda i de torkade bären när cirka halva tiden återstår.