Logga in här

Granola med kakao, kokos och gojibär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

  • 10 dl valfria gryn, ex. dinkel, havre och bovete
  • 2 dl nötter
  • 2 dl frön, ex. pumpa- eller solrosfrön
  • 2-3 msk kakao
  • 1,5 dl akaciahonung
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl gojibär
  • 1 dl hyvlad kokos
  • 2 msk kakaonibs

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Blanda gryn, nötter, frön och kakao i en bunke. Smält kokosoljan försiktigt tillsammans med honungen, häll över torrblandningen och rör runt.
  3. Häll upp granolan på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut så gått dett går. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, vänd eventuellt om lite då och då.
  4. Låt svala på plåten så att den crunchar till sig. Tillsätt gojibär, kokos och kakaonibs!